ΜΑΘΗΜΑ 5ο: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ, ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΩΝ


Φίλοι και φίλες καλησπέρα, στο προηγούμενο μας μάθημα αναφερθήκαμε για το πώς να κρεμάσετε τα ντουλάπια της κουζίνας, σήμερα θα αναφερθούμε για το πλυντήριο πιάτων ,το πλυντήριο ρούχων ,και το φούρνο μικροκυμάτων.
Για το πλυντήριο πιάτων, τώρα η τοποθέτηση τους γίνεται με εντοιχισμό πλήρες μέσα στη κουζίνα όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία:


Και φοράει πόρτα... το αποτέλεσμα της είναι αυτό:
Υπάρχουν στη ίδια περίπτωση  μοντέλα πλυντηρίων που η πόρτα είναι μέχρι επάνω και δε φαίνετε το ίνοξ  μασκάκι...


Βλέπε φωτογραφία:
Η τοποθέτηση του πλυντηρίου γίνεται χωρίς κουτί απλά το σπρώχνουμε, το αλφαδιάζουμε και το βιδώνουμε κάτω από τον πάγκο.
Επίσης υπάρχουνε συσκευές πλυντηρίου πιάτων που είναι τα μίνι όπου αυτά τα τοποθετούμε όπου μας βολεύει ανάλογα τον χώρο μας π.χ επάνω στον πάγκο ή σε κάποιο κουτί.
Για τα πλυντήρια ρούχων τώρα, υπάρχουν συσκευές που τις τοποθετούμε με εντοιχισμό εξίσου με παρόμοιο τρόπο όπως των πιάτων (βλέπε την παρακάτω φωτογραφία:) 


Απλά μπροστά δε φορούν πόρτα και φαίνεται όλη η μπροστινή συσκευή, γιατί έχουμε μια διαφορά διάστασης  στο βάθος  με σχέση τα ντουλάπια της κουζίνας .Με κάποια ειδική κατασκευή και μελέτη αν θέλουμε εντοιχίζεται...
Στην περίπτωση που δεν έχουμε χώρο να το τοποθετήσουμε μέσα στο έπιπλο κουζίνας ή  όταν γενικά  ο χώρος μας είναι περιορισμένος,  βάζουμε το πλυντήριο ρούχων  σε άλλο μέρος του σπιτιού, εδώ έχουμε και την εναλλακτική περίπτωση αν θελήσουμε να αγοράσουμε κάποιο στενό σε διάσταση πλυντήριο ρούχων, υπάρχουν και στενά πλυντήρια  στην αγορά γι' αυτές τις περιπτώσεις.

Για το φούρνο μικροκυμάτων τώρα εδώ έχουμε 4 τρόπους τοποθέτησης:  Ο 1ος τρόπος να το  τοποθετήσουμε επάνω σε κάποιο πάγκο  και ο 2ος τρόπος ο εντοιχισμός πρέπει να είναι πάντα επάνω από το φούρνο όπως στην φωτογραφία εδω:
  Ο 3ος τρόπος είναι να τοποθετηθεί όπως η δεύτερη περίπτωση σε στήλη αλλά  μοναχός  του χωρίς την ηλεκτρική κουζίνα (φούρνος) από κάτω και πάντα να αερίζετε. Ο 4ος τρόπος είναι να μπορούμε να εντοιχίσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων και σε οποιαδήποτε άλλο ντουλάπι μας βολεύει κατά επιλογή μας. Στους αεραγωγούς είχαμε αναφερθεί και σε άλλο μάθημα ότι πίσω από την στήλη μας τα ντουλάπια  είναι λίγο πιο στενά για να γίνετε έτσι η κυκλοφορία του αέρα και να αερίζονται οι συσκευές (π.χ σαν ένα είδος μπουρί).

Καλή επιτυχία ….

6 σχόλια:

 1. Υπαρχη καποια λυση να βαλουμε εντοιχιζομενο πλυντηριο πιατων σε κουζινα μη εντοιχιζόμενη? Καποιο επιπλο ίσως...???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φυσικά για να γίνει εντοιχισμός χρειάζεται να γίνει κάποιο κουτί …..αλλά γιατί να μπείτε σε αυτή την διαδικασία, εφόσον στη αγορά σίγουρα αν ψάξετε υπάρχουν και τα ελεύθερα πλυντήρια πιάτων για μη εντοιχιζόμενες κουζίνες (γνώμη μας …έτσι γλιτώνετε χρήμα και κόπο )...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στη περίπτωση που αριστερά απο την στήλη(φουρνος & μικροκυματα) υπάρχει ψυγείο, μπορούν οι συσκευές να εισάγουν αέρα απο τα κενα που αφήνω στο ψυγείο, δεδομένου οτι η στήλη θα έχει καμια 10ρια πόντους απόσταση από τον πίσω τοίχο? Δηλαδή να επικοινωνεί το πισω μέρος της στήλης με τον χώρο του ψυγείου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο τρόπος που αναφερθήκατε δε είναι και ο σωστότερος τρόπος δε μπορεί να αναπνεύσει σωστά η συσκευή ….ο αερισμός γίνεται σωστά κάθετα εισαγωγή αέρας από κάτω και εξαγωγή από πάνω (π.χ. όπως μια ψησταριά )….
   Ελπίζω να βρεθεί κάποιος τρόπος στο πρόβλημα σας ...
   Καλή επιτυχία…

   Διαγραφή
 4. Ολα καλα και ωραια αλλα πως μπαινει η πορτα στο πλυντηριο πιατων? Με βιδες με αυτοκολλητο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλα τα μοντέλα έχουν οδηγίες χρήσης …Εγώ τα πλυντήρια που συνάντησα μέχρι τώρα ήταν με πατρόν που το προσαρμόζεις επάνω στην πόρτα για να σε βοηθήσει στη τοποθέτησης που γίνεται με βίδες και γαντζάκια ….

   Διαγραφή